Айву у вигляді повидла заготовляють на зиму деякі господині, так як, напевно, не знають про її корисні і смакові властивості після термічної обробки, адже сира айва дуже тверда, в’язка і майже неїстівна. Вам пропонується простий рецепт такого повидла, але деякі нюанси потрібно знати: айву спочатку треба зварити до м’якості фрукта, кількість цукру можна змінити по своєму смаку, додавання соку лимона зберігає гарний жовтий колір повидла після варіння і нудиться повидло на мінімальному вогні, щоб майже не кипіло.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Айва – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Приступимо до приготування повидла з айви на зиму. Айву добре промийте і наріжте на невеликі шматочки або часточки, видаляючи насіннєві коробочки з плодоніжками. Цей фрукт дуже твердий, тому для нарізки потрібно час. Нарізану айву складіть у посуд для варіння варення, залийте водою і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин, щоб айва стала м’якою.
Потім зварені шматочки перекладіть з компоту в інший посуд.
З допомогою заглибного блендера подрібніть зварену айву до стану однорідного пюре.
Айвове пюре перекладіть в ту ж каструлю, насипте до нього цукор у вказаній в рецепті кількості і сік половинки лимона. Кількість цукру можете збільшити або зменшити за своїм ставленням до солодкого.
Потім до пюре додайте одну склянку компоту після варіння айви, щоб повидло вийшло більш ніжне. Пюре з цукром добре перемішайте.
Варіть повидло на мінімальному вогні протягом 1 години і при періодичному помішуванні, щоб не підгоріло.
Повидло з айви по простому рецептом готово. Розлийте його в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закупорьте і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!
Варенье Джеми