Повидло з антонівки через м’ясорубку є найбільш поширеним і простим методом заготівлі цього десерту на зиму. Ці яблука мають щільну текстуру, хорошу кислинку і повидло з них, завдяки натуральному пектину, завжди виходить густим, а його багато під шкіркою яблука, тому антонівку очищати від шкірки не треба. Рецептів повидла через м’ясорубку багато: і «Янтарне» з потрійною варінням, і з пропарюванням яблук, і печене повидло, і з додаванням цитрусових і злив, навіть гарбуза.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Яблука Антонівка – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з антонівки через м’ясорубку на зиму. Спочатку підготуємо нехитрий набір продуктів для варіння повидла. Антонівку вибираємо неушкоджену гнилизною, інакше смак буде зіпсований, а невеликі плями на шкірці не проблема.
Яблука добре промиваємо холодною водою, нарізаємо, не знімаючи шкірки, на шматочки і видаляємо насіннєві коробочки.
Потім нарізану антонівку перекручуємо на м’ясорубці, встановивши дрібну решітку, і відразу в каструлю для варіння варення.
До цієї яблучної маси насипаємо вказане в рецепті кількість цукру. Його можна змінити, але для повидла повинно бути менше 0,5 кг на 1 кг яблук. Все добре перемішуємо і залишаємо на 2 години при звичайній домашньої температурі. Потім повидло на середньому вогні доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин при постійному помішуванні.
вимикаємо Вогонь і залишаємо повидло для настоювання на 10 годин.
Через 10 годин повидло повторно варимо ще протягом 15 хвилин, і даємо ще 10 годин для настоювання.
Після закінчення цього часу повидло повинно стати густим і не стікати з ложки. Якщо густина недостатня, то варимо втретє і знову залишаємо на таку ж кількість часу.
Остигле повидло з антонівки розфасовуємо за чистим сухим баночках і герметично закорковуємо. Баночки з таким повидлом переносимо на зберігання в темне місце.
Вдалих і смачних заготовок!
Варенье Повидло Повидло з яблок