Своєю консистенцією повидло з червоної смородини нагадує желе: воно таке ж густе. Однак повидло м’якше і ніжніше за текстурою, воно приємно тягнеться і тане на язиці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Смородина червона – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.

Процес приготування:

Як приготувати повидло з червоної смородини? Червону смородину перебрати, видалити гілочки і сухі дзьобики. Покласти в друшляк і добре промити в проточній воді.

Придушити ягоди толкушкой і перетерти через сито. Можна пропустити ягоди вручну через марлю або скористатися блендером, щоб було легше перетирати пюре від макухи.

Перелити пюре з червоної смородини в товстостінну каструлю, всипати цукровий пісок. Головне пам’ятати, що алюмінієві каструлі використовувати для варіння варення не можна.

Перемішати і варити масу на вогні вище середнього до загустіння. Однак час варіння не повинно бути більше, ніж 45 хв. готове Повидло, коли воно падає з лопатки цілими шматками.

Гаряче повидло розкласти по простерилизованным банкам, дати охолонути, на поверхні з’явиться щільна плівка. Закрутити банки з заготовками стерильними кришками і прибрати на зберігання в льох.

Приємного апетиту!

Варення із червоної смородини Повидло Повидло з червоної смородини Червона смородина на зиму