Всі ми пам’ятаємо той самий смак густого варення з яблук у дитинстві. Його клали в пиріжки, в випічку, додавали до сиру вранці. Це повидло нагадує ранні росяні ранки, бабусин сільський будинок, густий аромат яблук в саду. Саме той тужний повидло і пропонуємо приготувати сьогодні.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Як почати готувати яблучне повидло як в дитинстві? Яблука перебрати, помити, почистити. Відважити 1 кг і нарізати невеликими шматочками. Засипати яблука цукровим піском, влити воду. Перемішати і залишити на 6 годин у холодильнику, щоб фрукти пустили свій сік.

Поставити яблука в цукрі варитися на слабкий вогонь. Довести до кипіння і варити, періодично помішуючи і проходячи дерев’яною лопаткою по дну каструлі, протягом півтора годин. Зазвичай повидло добре себе веде, не підгорає і не тікає.

через півтора годин зняти ємність з повидлом з вогню і за допомогою заглибного блендера измельчить яблучну масу до стану однорідного пюре.


Поставити на слабкий вогонь і варити ще 10 хвилин, прикривши кришкою, інакше буде вистрілювати. У гарячому стані розкласти повидло по стерильним банкам і закатати простерилизованными кришками. Остудити до кімнатної температури і зберігати в погребі протягом 1-2 років.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблук