В сезон масового врожаю яблук і груш ви можете приготувати з них смачне повидло. Це один із способів консервації фруктів. Повидло готується з фруктового пюре, отриманого шляхом подрібнення груш і яблук на м’ясорубці. У яблуках міститься багато пектину, що додасть повидла гарну густоту. Для приготування якісного повидла обов’язково треба визначити обсяг фруктового пюре і кількість цукру взяти у співвідношенні до пюре 1:2.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 1 кг
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла з груш і яблук через м’ясорубку? Яблука і груші для повидла добре промийте проточною водою і рушником видаліть зайву вологу.
Лимон вимити і, не очищаючи від шкірки, наріжте на шматочки.
У яблук і груш зніміть шкірку, видаліть серцевини з насінням і поріжте фрукти на шматочки.
Нарізані фрукти перекладіть в посуд і перемішайте.
Потім подрібніть їх на м’ясорубці з середньою ґратами.
До фруктового пюре додайте потрібну кількість цукру, перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб фрукти дали сік.
Потім перекладіть фруктове пюре з цукром в каструлю для варіння варення та помістіть його на вогонь.
Варіть повидло на невеликому вогні протягом 1 години, періодично перемішуючи його і знімаючи пінку з поверхні. Для більш густої консистенції можете поварити повидло довше.
Гаряче повидло розкладіть в сухі чисті банки і закрийте їх кришками.
Ваш гарний і ароматний десерт готовий. Можете відразу подати його до чаю.
Їжте на здоров’я!
Варення з груш з лимоном Варення з яблук і груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму