В сезон масового врожаю яблук і груш ви можете приготувати з них смачне повидло. Це один із способів консервації фруктів. Повидло готується з фруктового пюре, отриманого шляхом подрібнення груш і яблук на м’ясорубці. У яблуках міститься багато пектину, що додасть повидла гарну густоту. Для приготування якісного повидла обов’язково треба визначити обсяг фруктового пюре і кількість цукру взяти у співвідношенні до пюре 1:2.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Груша – 1 кг
  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла з груш і яблук через м’ясорубку? Яблука і груші для повидла добре промийте проточною водою і рушником видаліть зайву вологу.

Лимон вимити і, не очищаючи від шкірки, наріжте на шматочки.

У яблук і груш зніміть шкірку, видаліть серцевини з насінням і поріжте фрукти на шматочки.

Нарізані фрукти перекладіть в посуд і перемішайте.

Потім подрібніть їх на м’ясорубці з середньою ґратами.

До фруктового пюре додайте потрібну кількість цукру, перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб фрукти дали сік.

Потім перекладіть фруктове пюре з цукром в каструлю для варіння варення та помістіть його на вогонь.

Варіть повидло на невеликому вогні протягом 1 години, періодично перемішуючи його і знімаючи пінку з поверхні. Для більш густої консистенції можете поварити повидло довше.

Гаряче повидло розкладіть в сухі чисті банки і закрийте їх кришками.

Ваш гарний і ароматний десерт готовий. Можете відразу подати його до чаю.

Їжте на здоров’я!

Варення з груш з лимоном Варення з яблук і груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму