Нещодавно для себе відкрила ідеальну за смаком знахідку, і хочу поділитися цим чудовим рецептом з вами. Повидло з груш з апельсином на зиму має неймовірне смакове. Апельсини привносять найтоншу нотку повидла і відтіняють солодкість груш. Повидло подають в якості самостійного частування або використовують при приготуванні десертів.
Інгредієнти: на 2 л.
- Груша – 3 кг
- Апельсин – 1,5 шт.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 125 мл
Процес приготування:
Готувати повидло з груш з апельсином на зиму просто! Відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно промийте їх у теплій воді, скориставшись щіткою для миття фруктів. Вимиті груші обсушити кухонним рушником, потім очистіть їх від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину, після чого дрібно наріжте.
Апельсини ретельно промийте в теплій проточній воді, скориставшись щіткою для миття фруктів. Потім обдайте їх окропом і обсушити кухонним рушником. Зніміть апельсинову цедру дрібної теркою, не зачіпаючи білу частину. Потім очистіть від шкірки, розділіть на часточки, наріжте невеликими шматочками, при необхідності витягуючи кісточки.
Підготовлені фрукти викладіть в глибоку каструлю з товстим дном, додати апельсинову цедру і необхідну кількість цукрового піску, влийте необхідну кількість питної води, ретельно перемішайте. Поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть повидло 25-30 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Проварену фруктову масу зніміть з вогню, трохи остудіть і подрібніть заглибним блендером до однорідної гладкої консистенції прямо у каструлі. Знову поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь і варіть повидло ще 40-60 хвилин, періодично помішуючи. Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло. Тим часом ретельно вимийте банки в теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть в окремій ємності.
Гаряче грушеве повидло з апельсином акуратно, щоб не обпектися, розкладіть по стерильним банкам за допомогою ополоника.
Гарячі банки з повидлом обережно закрутіть стерильними кришками.
Після чого переверніть їх догори дном і закутати ковдрою, рушником або чим-небудь теплим. Залиште в такому стані до повного охолодження приблизно на добу. Повністю остиглі банки з повидлом перемістіть в прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Готове грушеве повидло з апельсином подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Варення з груш з апельсинами Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму