Настійно рекомендую приготувати повидло з груш з пектином. Ласощі виходить з густою однорідною консистенцією і добре тримає форму. Повидло використовують для приготування різноманітних десертів в домашніх умовах, а також подають в якості самостійного солодкого частування.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Груша – 2 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Пектин – 32 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати повидло з груш з пектином, відберіть необхідну кількість м’яких стиглих груш. Ретельно промийте їх у теплій воді щіткою для миття фруктів.
Вимиті груші обсушіть, потім очистіть їх від шкірки овочечисткою, і вийміть насіння і серцевину, після чого наріжте скибочками і викладіть в каструлю з товстим дном. В
лейте питну воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 15-20 хвилин.
Додайте необхідну кількість цукрового піску. Кілька ложок цукру залиште.
Фруктову масу подрібніть заглибним блендером до однорідної консистенції, поставте на мінімальний вогонь і доведіть до кипіння, варіть повидло 1-1,5 години, періодично помішуючи.
Вимийте банки і стерилізуйте зручним способом. Кришки обдайте окропом.
Пектин змішайте з відкладеним цукром, поступово введіть в повидло і добре перемішайте.
Гаряче грушеве повидло акуратно розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Потім переверніть догори дном і закутати ковдрою. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Повністю остиглі банки з грушевим повидлом перемістіть в прохолодне місце на зберігання в підвал, підвал або комору.
Приємного апетиту!
Варення з груш на зиму Повидло Повидло з груш на зиму