Незвичайне повидло з кабачків з лимоном не поступається за смаком ягідним і фруктовим ласощам. Додавання лимона робить десерт ще більш ароматним і соковитим.


Інгредієнти: на 14 порц.

  • Кабачки – 2,5 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Лимон – 4 шт.

Процес приготування:


Готувати повидло з кабачків з лимоном просто! Спочатку підготуємо тару. Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо.

Миємо кабачки, очищаємо їх від шкірки і насіння. Нарізаємо дрібними кубиками.

Лимони очищаємо від шкірки. Виймаємо насіння, потім подрібнюємо фрукти.

В каструлі з’єднуємо кабачки, лимони і цукор. Ставимо на повільний вогонь і тушкуємо вміст протягом двох годин.

Через деякий час повидло загусне і придбає яскравий жовтий відтінок. Слід збільшити вогонь і прокип’ятити ласощі 2-3 хвилини. Знімаємо з плити.


Гаряче повидло розливаємо в банки, закриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження. Після чого можна відправляти на зберігання. Ароматне ласощі з кабачків і лимона готово.

Варення з кабачків з лимоном Кабачки на зиму