Вашій увазі представлений рецепт повидла, приготованого з малини. Сливове повидло – смачні ласощі, яке прикрасить холодні вечори разом з чашкою чаю. Якщо для вас приготування заготовок на зиму є захоплюючим заняттям, то обов’язково приготуйте це насичене, з яскравим смаком повидло з малини.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Малина – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати повидло з малини? Ягоди свіжої малини необхідно перебрати, видалити гілочки і все зайве.
Потім беремо соковижималку і пропускаємо через неї малину. Замінниками в даній ситуації можуть бути блендер або сито.
В отриманий сік з малини додаємо цукровий пісок, перемішуємо і залишаємо приблизно на 40 хвилин.
Потім ставимо ягідну суміш на помірний вогонь. Варимо повидло, помішуючи дерев’яною ложкою, приблизно 60 хвилин. По мірі закипання зменшіть вогонь. Повидло в процесі варіння почне густіти. Не забувайте його помішувати, щоб не пригоріло, і знімати при необхідності пінку.
Готове повидло з малини розливаємо по заздалегідь стерилізованим банкам і закриваємо кришками. Залишаємо остигати повидло при кімнатній температурі, потім відправляємо на зберігання в прохолодне місце.
Відкриваємо баночку малинового повидла в холодний зимовий вечір або будь який інший час, заварюємо чай і насолоджуємося смаком і ароматом приготованого ласощі.
Приємного вам чаювання!
Варення з малини Джем з малини без кісточок Конфітюр з малины Малина без кісточок на зиму Малина на зиму Повидло Повидло з малини