Хочете насолоджуватися смаком і ароматом улюбленого багатьма ягоди малини і в холодну пору року? Тоді заготовте на зиму малинове варення з желатином. Це ніжне і соковите ласощі прекрасно саме по собі і в якості добавки до інших солодким блюдом. Спробуйте, таке малинове варення – просто пальчики оближеш.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 50 гр.

Процес приготування:

Як приготувати малинове варення з желатином? Малину перебрати, видалити сміття, промити під холодною водою, трохи просушити на кухонному рушнику.

Перекласти ягоди в каструлю, засипати їх цукром, дати настоятися, щоб малина пустила сік.

Періодично перемішувати малину в соку з цукром.

Потім каструлю з малиною поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і варити до повного розчинення цукру.

Желатин розвести у воді по інструкції.

Додати в кінці варіння до малині, ретельно перемішати до розчинення желатину. Зняти малинове варення з желатином з вогню.

Банки і кришки для варення стерилізувати.

Розлити по банках готове варення з малини, закатати банки. Укутати варення ковдрою, дати охолонути у теплому темному місці. Потім переставити малинове варення з желатином в комору для зберігання на зиму. Не забудьте зняти з варення пробу. Це дуже смачно!

Варення Варення з малини Желе з малини з желатином на зиму Малина на зиму