Хочете насолоджуватися смаком і ароматом улюбленого багатьма ягоди малини і в холодну пору року? Тоді заготовте на зиму малинове варення з желатином. Це ніжне і соковите ласощі прекрасно саме по собі і в якості добавки до інших солодким блюдом. Спробуйте, таке малинове варення – просто пальчики оближеш.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Малина – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Желатин харчовий – 50 гр.
Процес приготування:
Як приготувати малинове варення з желатином? Малину перебрати, видалити сміття, промити під холодною водою, трохи просушити на кухонному рушнику.
Перекласти ягоди в каструлю, засипати їх цукром, дати настоятися, щоб малина пустила сік.
Періодично перемішувати малину в соку з цукром.
Потім каструлю з малиною поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і варити до повного розчинення цукру.
Желатин розвести у воді по інструкції.
Додати в кінці варіння до малині, ретельно перемішати до розчинення желатину. Зняти малинове варення з желатином з вогню.
Банки і кришки для варення стерилізувати.
Розлити по банках готове варення з малини, закатати банки. Укутати варення ковдрою, дати охолонути у теплому темному місці. Потім переставити малинове варення з желатином в комору для зберігання на зиму. Не забудьте зняти з варення пробу. Це дуже смачно!
Варення Варення з малини Желе з малини з желатином на зиму Малина на зиму