Немає нічого краще, ніж в зимовий сніжний вечір, під чашечку гарячого чаю, з’їсти бутерброд з батона, густо намазаного густим яблучним повидлом. Навіть після консервації, ранетки не втрачають свій чудовий смак і аромат.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Вода – 150 мл
Процес приготування:
Готувати повидло з ранеток блендером на зиму легко! В емальовану каструлю або таз наливають 150 мл води і на великому вогні доводимо до кипіння. Поки нагрівається вода, яблука ретельно промиваємо, залишаємо тільки цілі, не зіпсовані плоди. Хвостики, шкірку і нутрощі не чіпаємо, залишаємо плоди недоторканими.
У киплячу воду висипаємо заздалегідь підготовлені ранетки і бланшируем до м’якості.
М’які фрукти перекладаємо в чашу заглибного блендера з допомогою шумівки, зайва волога нам не потрібна.
Подрібнюємо яблука до однорідності, як правило, не займає більше 2-3 хвилин.
До отриманого пюре додаємо близько 800 грам цукру. Рекомендується пробувати і додавати більше або менше підсолоджувача по своєму смаку.
Отриману суміш ретельно перемішуємо і залишаємо на 40-60 хвилин для повного розчинення цукрових кристалів.
Через годину, відправляємо наш пюре на плиту, на повільному вогні доводимо до кипіння і відразу вимикаємо.
Масу розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Залишаємо на столі до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!
Джеми Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблок