Немає нічого краще, ніж в зимовий сніжний вечір, під чашечку гарячого чаю, з’їсти бутерброд з батона, густо намазаного густим яблучним повидлом. Навіть після консервації, ранетки не втрачають свій чудовий смак і аромат.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Вода – 150 мл

Процес приготування:

Готувати повидло з ранеток блендером на зиму легко! В емальовану каструлю або таз наливають 150 мл води і на великому вогні доводимо до кипіння. Поки нагрівається вода, яблука ретельно промиваємо, залишаємо тільки цілі, не зіпсовані плоди. Хвостики, шкірку і нутрощі не чіпаємо, залишаємо плоди недоторканими.

У киплячу воду висипаємо заздалегідь підготовлені ранетки і бланшируем до м’якості.

М’які фрукти перекладаємо в чашу заглибного блендера з допомогою шумівки, зайва волога нам не потрібна.

Подрібнюємо яблука до однорідності, як правило, не займає більше 2-3 хвилин.

До отриманого пюре додаємо близько 800 грам цукру. Рекомендується пробувати і додавати більше або менше підсолоджувача по своєму смаку.

Отриману суміш ретельно перемішуємо і залишаємо на 40-60 хвилин для повного розчинення цукрових кристалів.

Через годину, відправляємо наш пюре на плиту, на повільному вогні доводимо до кипіння і відразу вимикаємо.

Масу розливаємо по заздалегідь простерилизованным баночках і закатуємо. Залишаємо на столі до повного охолодження і потім прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту!

Джеми Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблок