Для цього рецепта відмінно підійдуть пізні великі ранетки, які мають неймовірний кисло-солодкий смак. В мультиварці повидло приготувати дуже просто, а за смаком воно виходить дуже схожим на те, що продають у величезних супермаркетах. Тільки ось наш рецепт складається повністю з натуральних інгредієнтів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1,5 кг
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Вода – 0.33 ст.

Процес приготування:

Повидло з ранеток в мультиварці на зиму готувати легко. Ранетки ретельно промиваємо під струменем води, видаляємо хвостики й обсушуємо.

Далі плоди розрізаємо навпіл і видаляємо всі нутрощі – серцевину і насіння, далі нарізаємо довільно, але чим дрібніше, тим простіше їх буде перетворити в повидло надалі.

В чашу мультиварки вливаємо воду і висипаємо нарізані фрукти. Включаємо програму «Випічка», а ставимо таймер на 30 хвилин. Робиться це для того, щоб максимально пом’якшити яблука.

Після виключення мультиварки відкриваємо кришку і за допомогою звичайної «товкачика» для картопляного пюре, перетираємо наше майбутнє повидло. Металеві предмети краще не використовувати, так як можна подряпати чашу.

В подрібнену масу додаємо необхідну кількість цукру. Все ретельно перемішуємо і виставляємо режим «Гасіння» рівно на 1 годину.

З-за того, що поки повидло не набуло потрібну густоту, в процесі варіння воно буде сильно вирувати і підніматися. Тому рекомендується помішувати кожні 5-10 хв.

Готове повидло акуратно розливаємо по стерильним банкам, закатуємо і вкриваємо ковдрою до повного охолодження. Приємного апетиту!

Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблок