Яблука і груші – самі улюблені фрукти в нашій родині. На дачній ділянці в урожайні роки їх дуже багато. Я готую соки і компоти, а також варення і повидло. Сьогодні пропоную приготувати повидло з яблук і груш в домашніх умовах на зиму. Повидло виходить універсальним частуванням, яке можна подати самостійно або у додатку до улюблених десертів або випічки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Груша – 750 гр.
  • Яблука – 750 гр.
  • Цукор-пісок – 750 гр.

Процес приготування:

Приступимо до приготування повидла з яблук і груш в домашніх умовах на зиму. Відміряйте необхідну кількість груш. Вибирайте стиглі соковиті груші. Ретельно вимийте їх під прохолодною проточною водою. Підготовлені груші обсушити, виклавши на чисте кухонний рушник, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені груші наріжте на невеликі шматочки довільної форми, попередньо видаливши серцевину з насінням.

Підготовлені груші викладіть в чашу мультиварки. Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть програму «Варка на пару», час приготування – 20 хвилин.

Тим часом відміряйте необхідну кількість стиглих і соковитих яблук. Ретельно вимийте, обсушити, виклавши на кухонний рушник, а потім очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Очищені яблука наріжте часточками, попередньо видаливши серцевину з насінням.

Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу і акуратно вийміть груші. За допомогою заглибного блендера подрібніть груші до однорідної гладкої консистенції.

Підготовлені яблука покладіть в чашу мультиварки. Закрийте кришку мультиварки, на панелі приладу встановіть програму «Варка на пару», час приготування – 20 хвилин.

Після звукового сигналу відкрийте кришку приладу і акуратно вийміть яблука. Заглибним блендером подрібніть яблука до однорідної консистенції. Подрібнену фруктову масу перекладіть в металевий посуд з товстим дном. Додайте необхідну кількість цукрового піску.

Поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть повидло 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Фруктова маса досить загусне – це ознака того, що готове повидло. Підготуйте банки. Добре промийте їх у теплій воді з харчовою содою і стерилізуйте зручним для вас способом. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть.

Гаряче повидло з яблук і груш розкладіть по стерильним банкам і закрутіть стерильними кришками. Банки з повидлом переверніть догори дном і закутати рушником. Залиште в такому вигляді до повного охолодження на добу, потім перемістіть його в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного апетиту!

Варення з груш на зиму Варення з яблук і груш на зиму Повидло Повидло з яблук