Яблучне повидло з цитрусовими нотками, густо намазане на свіжий білий хліб – ідеальний сніданок, який припаде до смаку і дорослим, і дітям. Приготувати таке повидло дуже просто, до того ж, завдяки приготуванню в мультиварці. Фрукти максимально зберігають всі свої мікроелементи і кислоти.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Апельсин – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 1,5 склянки
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з ранеток з апельсином на зиму. Ранетки ретельно промиваємо і очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки, але обрізки не викидаємо, а відкладаємо в сторону – вони нам ще знадобляться. Вирізаємо серцевину разом з кісточками. Довільно нарізані плоди переміщаємо в чашу мультиварки, додаємо ½ склянки води і включаємо режим «Випічка» на 30 хвилин.

Решту яблучну шкірку перекладаємо в каструлю і заливаємо склянкою води. Відправляємо на плиту і відварюємо на повільному вогні, приблизно 25-30 хвилин.

знімаємо цедру З апельсина, не зачіпаючи білої оболонки (робити це простіше всього за допомогою дрібної терки), а з м’якоті видавлюємо сік.

З відвареною шкірки зливаємо відвар, саме він нам і потрібен. Вийде його не більше, ніж півсклянки, але нам цього буде достатньо, так як саме в шкірці, найбільша концентрація пектину, завдяки якому, повидло виходить дуже густим і текстурним.

Після відключення мультиварки, яблука подрібнюємо блендером і до отриманого пюре додаємо відвар, свіжовичавлений апельсиновий сік і цедру, перемішуємо.

Однорідну масу варимо ще 40-60 хвилин, також включивши програму «Випічка». Під час варіння, необхідно періодично відкривати кришку і помішувати повидло.

Після відключення мультиварки, відкриваємо кришку і даємо масі трохи охолонути. Далі розкладаємо все за чистою і стерильною тарі, закатуємо і накриваємо ковдрою до повного охолодження. Потім зберігаємо в льосі або підвалі. Приємного апетиту!

Варення Джеми Повидло Повидло з ранеток