Немає нічого смачнішого, ніж густе, запашне яблучне повидло, виготовлене з райських яблучок. Ідеальна «намазки» на хліб до чаю і відмінне доповнення до сирників і млинців. Для цього рецепта можна використовувати яблука будь-яких сортів, але з ранетками воно має натуральну солодкість і дуже приємну консистенцію.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Вода – 250 мл
  • Кориця – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з ранеток з корицею. У цьому рецепті можна використовувати не тільки ідеальні плоди, підійдуть і злегка «побиті» яблука. Головне, видалити всі пошкоджені долі. Ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.

З ранеток знімаємо шкірку і, розрізаючи навпіл, позбавляємося від насіннєвої коробочки.

В каструлю з товстим дном виливаємо один стакан води, висипаємо цукор і на повільному вогні готуємо солодкий сироп.

Коли сироп почне «булькати», висипаємо фрукти і варимо до м’якості, приблизно 30-35 хвилин, періодично помішуючи.

Як тільки ранетки стануть прозорими, знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.

Додаємо корицю і ретельно перебиваємо блендером до отримання однорідної консистенції. Повертаємо на вогонь і варимо на повільному вогні до закипання.

Готове повидло розкладаємо в простерилізовані банки, даємо охолонути і ставимо в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!

Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук