Немає нічого смачнішого, ніж густе, запашне яблучне повидло, виготовлене з райських яблучок. Ідеальна «намазки» на хліб до чаю і відмінне доповнення до сирників і млинців. Для цього рецепта можна використовувати яблука будь-яких сортів, але з ранетками воно має натуральну солодкість і дуже приємну консистенцію.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Вода – 250 мл
- Кориця – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло з ранеток з корицею. У цьому рецепті можна використовувати не тільки ідеальні плоди, підійдуть і злегка «побиті» яблука. Головне, видалити всі пошкоджені долі. Ретельно промиваємо й обсушуємо з допомогою паперових рушників.
З ранеток знімаємо шкірку і, розрізаючи навпіл, позбавляємося від насіннєвої коробочки.
В каструлю з товстим дном виливаємо один стакан води, висипаємо цукор і на повільному вогні готуємо солодкий сироп.
Коли сироп почне «булькати», висипаємо фрукти і варимо до м’якості, приблизно 30-35 хвилин, періодично помішуючи.
Як тільки ранетки стануть прозорими, знімаємо з вогню і охолоджуємо до кімнатної температури.
Додаємо корицю і ретельно перебиваємо блендером до отримання однорідної консистенції. Повертаємо на вогонь і варимо на повільному вогні до закипання.
Готове повидло розкладаємо в простерилізовані банки, даємо охолонути і ставимо в темне прохолодне місце. Приємного апетиту!
Повидло Повидло з ранеток Повидло з яблук