Яблучне повидло в перекладі з польської мови означає «варене пюре». Цей десерт за багато десятиліть встиг завоювати величезну популярність. Насмілимося припустити, що причиною такої популярності могла стати універсальність повидла: його можна використовувати не тільки в якості начинки для солодкої випічки, але і в якості гідної альтернативи вершковому маслу, яке ви вранці намазываете на тости.


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор-пісок – 450 гр.
  • Ванілін – 10 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати яблучне повидло рецепт по ГОСТу. Підготуйте необхідні продукти.

Помийте яблука. Вимиті яблука слід очистити від шкірки і видалити серцевину, нарізати потім у довільному порядку.

Далі яблука переміщаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після кого, як вода закипить, яблука необхідно варити протягом п’ятнадцяти хвилин до тих пір, поки вони повністю не розм’якнуть.

Після цього перекладаємо яблука в чашу блендера, попередньо злив з них воду.

Подрібнюємо яблука в пюре.

Потім переливаємо пюре назад в каструлю, з’єднуємо їх з цукром і ваніліном. Все необхідно ретельно перемішати.

Відправляємо каструлю на слабкий вогонь приблизно на годину. У процесі варіння повидло придбає необхідну консистенцію.

Повидло Повидло з яблук