Пектин – це натуральне речовина, яка присутня у всіх садових культурах, таких як, фрукти, ягоди і навіть овочі. Цим компонентом дуже багаті яблука, особливо сорти «ранет», саме завдяки йому, джеми, повидло і конфітюри виходять дуже густими і по консистенції нагадують желе, але в пізніх плодах його залишається небагато, тому можна додати покупної пектин, для отримання найкращого результату.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Ранетки – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Пектин – 20 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з ранеток з пектином на зиму. Підготуємо основний продукт: яблука гарненько промиваємо, видаляємо плодоніжки і пошкоджені ділянки. Нарізаємо довільно і не забуваємо позбутися від серцевини з насінням.

Нарізані плоди перекладаємо в тару відповідного розміру, засипаємо цукром-піском і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 1-1,5 години, в залежності від сорту використовуваних яблук. Готовність легко визначити: фрукти повинні придбати яскравий бурштиновий забарвлення.

Через півтори години, засипаємо 20 грам натурального пектину, розмішуємо і продовжуємо варіння ще протягом 5-7 хвилин.

Готуємо банки: обов’язково стерилізуємо будь-яким зручним для вас спосіб, не забуваємо про кришках.

Готовий десерт розливаємо по банках і закатуємо. Зберігаємо в темному і прохолодному місці до одного року. Приємного апетиту!

Джеми Повидло Повидло з ранеток