Повидло з білого наливу є класичним, уварюється до сильної густоти, за смаком і консистенцією схоже на мармелад. Такі ласощі можна за звичкою намазувати на білий хліб і запивати холодним молоком, одна насолода!
Інгредієнти: на 4.5 л.
- Яблука – 5 кг
- Вода – 300 мл
- Цукор-пісок – 4 кг
Процес приготування:
Як приготувати повидло з яблук білий налив? Підготувати яблука: перебрати, помити, вирізати пошкоджені місця. Прибрати насінні коробки і живці. Порізати яблука на часточки, влити трохи води в каструлю до яблук і прикрити кришкою. Встановити каструлю на середній вогонь і варити 15 хв. після закипання.
Коли яблука стануть м’якими, пробити їх блендером до стану однорідного пюре.
Всипати в яблучне пюре цукровий пісок, трохи поварити до розчинення цукрового піску. Не забувати активно заважати.
Варити на повільному вогні, періодично розмішуючи, поки ласощі не почне густіти і придбає прозорість і легкий бурштиновий колір. Це відбудеться приблизно через 40 хв. після закипання. При перемішуванні потрібно бути обережними, тому що повидло сильно вирує і вистрілює. За цей час простерилізувати банки з кришками.
Кипляче повидло розкласти по банках, накладаючи доверху, закатати. Дати повністю охолонути і прибрати в темне холодне місце на зберігання.
Повидло виходить густим і дуже смачним.
Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблук