Повидло з білого наливу є класичним, уварюється до сильної густоти, за смаком і консистенцією схоже на мармелад. Такі ласощі можна за звичкою намазувати на білий хліб і запивати холодним молоком, одна насолода!


Інгредієнти: на 4.5 л.

  • Яблука – 5 кг
  • Вода – 300 мл
  • Цукор-пісок – 4 кг

Процес приготування:

Як приготувати повидло з яблук білий налив? Підготувати яблука: перебрати, помити, вирізати пошкоджені місця. Прибрати насінні коробки і живці. Порізати яблука на часточки, влити трохи води в каструлю до яблук і прикрити кришкою. Встановити каструлю на середній вогонь і варити 15 хв. після закипання.

Коли яблука стануть м’якими, пробити їх блендером до стану однорідного пюре.

Всипати в яблучне пюре цукровий пісок, трохи поварити до розчинення цукрового піску. Не забувати активно заважати.

Варити на повільному вогні, періодично розмішуючи, поки ласощі не почне густіти і придбає прозорість і легкий бурштиновий колір. Це відбудеться приблизно через 40 хв. після закипання. При перемішуванні потрібно бути обережними, тому що повидло сильно вирує і вистрілює. За цей час простерилізувати банки з кришками.

Кипляче повидло розкласти по банках, накладаючи доверху, закатати. Дати повністю охолонути і прибрати в темне холодне місце на зберігання.

Повидло виходить густим і дуже смачним.

Приємного апетиту!

Повидло Повидло з яблук