Не знаю чому, але у мене повидло завжди асоціювалося саме з яблуками, поки я одного разу не спробувала повидло зі слив і яблук. Пропоную і вам скористатися цим чудовим рецептом. Для повидла потрібно вибирати м’які і солодкі сорти яблук і м’ясисті сорти слив.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Яблука – 1 кг
  • Слива синя – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування повидла зі слив і яблук? Підготуйте інгредієнти для повидла зі слив і яблук. Сливи і яблука ретельно промийте під холодною проточною водою. Сливи розрізати на дві або чотири частини і вийміть кісточки.

Яблука очистіть від насіння і серцевини. За бажанням можете очистити від шкірки. Наріжте на шматочки середнього розміру.

В глибоку каструлю з товстим дном викладіть нарізані фрукти і додайте необхідну кількість питної води. Накрийте кришкою і варіть фрукти до повного їх розм’якшення. На це потрібно приблизно 35-45 хвилин.

Зварені фрукти акуратно порціями викладайте в дрібне сито і перетирайте. Готове фруктове пюре викладіть назад в каструлю.

Додайте необхідну кількість цукрового піску. Поставте каструлю на повільний вогонь. Доведіть до кипіння і варіть, періодично помішуючи приблизно півтори години. За цей час повидло добре увариться і загусне. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.

Ополоником акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом із слив і яблук добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши теплою ковдрою або рушником. Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на зберігання.

Приємного насолоди!

Варення з слив Варення із слив і яблук Повидло з яблук Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок