Яблучне повидло шматочками стане відмінною заготівлею, якій можна ласувати круглий рік. Яблука виходять солодкими і соковитими, з приємним бурштиновим відтінком. А сироп – густий і тягучий.
Інгредієнти: на 2 л.
- Яблука – 3 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
Повидло з яблук шматочками готувати просто! Яблука ретельно промиваємо і поділяємо на часточки, акуратно діставши всі кісточки. Нарізані часточки відразу занурюємо в холодну воду і наполягаємо їх протягом 10 хвилин.
В окрему каструлю висипаємо цукор, заливаємо водою, перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо до кипіння і варимо сироп до повного розчинення цукру.
Повертаємося до яблук. Зливаємо з них усю воду і заливаємо гарячим сиропом.
Накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 2-3 години.
Після того, як яблука настоялися в сиропі, ставимо каструлю на плиту.
Доводимо вміст до кипіння, додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і продовжуємо варити 20-30 хвилин. Після знімаємо з вогню й даємо яблук охолонути.
Після охолодження знову ставимо яблука на плиту і завершуємо приготування повидла.
Доводимо до кипіння, варимо після ще 20 хвилин. Готово!
Розливаємо повидло з часточками яблук в банки.
У гарячому вигляді ласощі буде рідкуватим, але після остигання воно помітно загусне. Після чого можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Повидло Повидло з яблук