Надаємо спрощений рецепт приготування повидла з абрикосів. Ці фрукти подрібнюємо на м’ясорубці з дрібною решіткою. У повидло для його більш густої консистенції пропонується додати трохи желатину, тому варити довго не треба.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Вода – 10 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати повидло з абрикосів через м’ясорубку. Абрикоси добре промийте і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки.

Абрикосове пюре перекладіть в каструлю для варіння варення, насипте розраховане кількість цукру і поваріть на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Потім перекрутіть їх за допомогою м’ясорубки і на дрібній решітці.

Желатин попередньо замочіть протягом 30 хвилин в холодній кип’яченій воді.

Помийте лимон, сік половинки лимона відіжміть в кипляче повидло. Потім у повидло перекладіть набряклий желатин. Повидло перемішайте, щоб желатин повністю розчинився, і вимкніть вогонь, так як желатин кип’ятити не можна.

Повидло розкладіть в стерильні баночки, відразу загорніть прокип’яченими кришками і переверніть догори дном. Прикрийте повидло пледом і після повного охолодження перенесіть на зберігання.

Їжте на здоров’я!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Повидло