Із слив та абрикосів можна приготувати на зиму повидло. Для цього ягідну масу потрібно добре уварити, так ваш десерт придбає густу і гладку консистенцію. Повидло буде у вас і доповненням до чаю, і начинкою для різної випічки.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 150 мл
- Лимонна кислота – на кінчику ножа
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування повидла зі слив та абрикосів? Сливи і абрикоси добре переберіть, видаліть плодоніжки і пошкоджені плоди. Потім фрукти промийте проточною водою і, розрізаємо на половинки, видаліть кісточки.
Підготовлені шматочки фруктів перекладіть в каструлю для варіння варення, налийте до них воду і поставте на вогонь. Поваріть фрукти протягом 30 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Фруктову масу періодично помішуйте.
Потім зварену фруктову масу трохи остудіть і перетріть на сито, щоб видалити шкірку.
Отримане фруктове пюре перекладіть в ту ж каструлю, додайте до нього лимонку і варіть на маленькому вогні протягом 1,5–2 годин. Пюре регулярно перемішувати дерев’яною ложкою. До кінця варіння пюре повинне зменшитися на 2/3 від початкового об’єму і стати густим. У густе уварене пюре насипте потрібну кількість цукру, перемішайте і поваріть ще 15 хвилин.
Приготоване повидло розкладіть в чисті сухі банки. Поверх повидла в кожну баночку насипте по 1 столовій ложці цукру. Перенесіть баночки з повидлом в темне місце і залиште на кілька днів, щоб на поверхні утворилася цукрова скоринка. Потім банки закрийте пергаментним папером і зав’язати нитками. Перенесіть повидло на зберігання в холодне місце.
Повидло зі слив та абрикосів можна їсти і одразу, подавши його до млинцям, оладкам і сиру.
Їжте на здоров’я!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з лимонною кислотою Варення зі сливи без кісточок Повидло з абрикосів на зиму Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок