Густе і насыщенне повидло з шматочками злив з приємною ніжною кислинкою приготуємо в мультиварці. Додавання желюючий агару зробить повидло дуже щільним по консистенції і дозволить скоротити час приготування. Така заготівля смачна і у вигляді самостійного десерту і у вигляді начинки в випічці.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Слива синя (з кісточкою) – 1 – 1.2 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Агар-агар – 1 пакет
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як приготувати повидло зі слив з агар-агаром? Сливи вимийте і розділіть навпіл, дістаючи при цьому кісточки. Половину підготовлених фруктів перекладіть в каструлю, додайте ½ склянки води і встановіть режим «випічка». Готуйте 20 хвилин, за цей час зливу виділить сік і частково розваритися.

Другу частину фруктів перетворити в пюре блендером. Перетріть масу через сито і перекладіть в миску.

Влийте воду, що залишилася, ретельно перемішайте і додайте агар і залиште настоятися 15 хвилин.

Коли час готування в мультиварці закінчиться, додайте вміст миски, всипте лимонну кислоту і цукор. Добре розмішайте і поваріть повидло на тому ж режимі 10 хвилин.

Підготуйте стерильні банки і прокип’ятіть кришки.

Перекладіть гаряче повидло в банки і закупорьте. Поки повидло не охололо – воно досить рідке, після остигання в кімнаті воно значно загусне.

Приємного апетиту!

Варення з слив Варення зі слив з лимоном Желе із слив на зиму Повидло Повидло зі сливи Сливи на зиму