Пропоную приготувати смачне сливове повидло, яке можна використовувати для начинки пирогів із здобного або пісочного тіста. Я дуже люблю домашню випічку і тому варю повидло з злив у великій кількості.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати повидло зі сливи без кісточок. Підготуйте інгредієнти для повидла зі сливи без кісточок.
Сливи ретельно переберіть, а потім промийте під холодною проточною водою. Сливи розрізати на дві або чотири частини і вийміть кісточки.
Очищені від кісточок плоди слив перекрутіть через м’ясорубку або подрібніть за допомогою кухонного комбайна або блендера.
В глибоку каструлю з товстим дном викладіть подрібнені плоди слив і додайте необхідну кількість цукрового піску. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і залиште подрібнену масу. На це буде потрібно приблизно 1,5-2 години. За цей час цукровий пісок повністю розчиниться.
Поставте каструлю на повільний вогонь. Доведіть до кипіння і варіть близько 20 хвилин. За цей час повидло добре увариться і загусне. Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.
Ополоником акуратно розлийте повидло по стерильним банкам. Гарячі банки з повидлом із слив добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши теплою ковдрою або рушником.
Потім переверніть банки і перемістіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Готове сливове повидло можна пробувати на наступний день або готувати з ним домашню випічку.
Приємного насолоди!
Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Повидло зі сливи Повидло зі сливи без кісточок