Смачний і ароматний сливовий джем відрізняється пікантну кислинку і зберігає в собі багато вітамінів. Приготувати джем простіше всього з желатином, так як цей спосіб сильно скорочує час приготування і дає можливість приготувати багато ласощів за короткий час. Обов’язково спробуйте!


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Слива синя (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0,6 кг
  • Желатин харчовий – 15 гр.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати варення зі сливи з желатином? Сливи добре промийте, попередньо перебравши кожну ягідку.

Видаліть кісточки з плодів і наріжте на невеликі шматочки.

Додайте до сливам половину цукру, після чого дайте плодам настоятися і пустити сік протягом кількох годин.

Ємність зі сливами відправте варитися на плиту, а в цей час замочіть желатин згідно інструкції на упаковці.

Поки він расстаивается, проваріть сливи близько десяти хвилин для їх розм’якшення.

За допомогою блендера або товкачика подрібніть сливи до стану пюре, введіть цукровий пісок і продовжуйте варити ще десять хвилин з моменту закипання.

Тим часом відіжміть желатин і введіть його в джем, інтенсивно перемішуючи. Відразу ж вимкніть вогонь, покладіть в каструлю вершкове масло.

Готовий джем розподіліть по банках, чистим і стерильним, а потім закрутіть їх кришками або загорніть. Після того як заготівля охолоне у шубі протягом доби, прибирайте заготовку на зберігання.

Варення з слив Варення зі сливи без кісточок Желе зі слив без кісточок на зиму Желе із слив на зиму Сливи на зиму