Пожарські котлети з курячого м’яса обсмажуються в панірувальних сухарях. Таким чином вся соковитість запікається всередині під хрусткою скоринкою.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 0,8 кг
  • Батон – 0,5 шт.
  • Масло вершкове – 60 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вершки або Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Як почати готувати котлети з курки Пожарські? Для початку необхідно підготувати сухарі для панірування. Частина батона наріжте дрібними кубиками, розкладіть на деку і підсушіть їх у духовці при 150 градусах.

Курку помийте, куряче філе відокремити від кісток і шкіри. Подрібніть м’ясо в блендері або прокрутити через м’ясорубку. Отриманий фарш посоліть і приправте за смаком.

Три скибочки батона замочіть в молоці або вершках, потім розімніть їх і додайте у фарш.

Додайте у фарш яйце і ще раз добре вимісити його. Сухарі перекладіть на плоске блюдо. Вологими руками сформуйте з фаршу невеликі котлети, обваляйте їх у сухарях.

Обсмажте котлети на вершковому маслі з двох сторін, не більше 1 хвилини на одну сторону.

Потім котлети покладіть у форму для запікання і відправте в духовку на 40-60 хвилин, накрийте форму фольгою. Готові Пожарські котлети подавайте зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Курячі котлети Курячі котлети без борошна Курячі котлети без панірувальних сухарів Курячі котлети в духовці Курячі котлети з підливою в духовці Ніжні курячі котлети