Для приготування ПП бананових капкейків ми будемо використовувати рисову муку, замінник цукру і оливкова олія – такий набір продуктів дозволить нам приготувати легкі капкейки для тих, хто дотримується правильного харчування або знаходиться на безглютенової дієті. Кількість і вид підсолоджувача ви вибираєте на ваш смак, не забуваючи про те, що банани, які ми використовуємо при замісі тесту, надають йому насолоду.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Банан – 2 шт.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Мед – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ст. л.
- Яйце – 2 шт.
- Рисова мука біла – 250 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування ПП бананових капкейків. У миску розбиваємо яйця кімнатної температури і за допомогою віночка збиваємо до утворення легкої піни.
Потім додаємо мед і збиваємо ще раз протягом 2-3 хвилин.
Після чого в яєчну масу вводимо оливкова олія і за допомогою віночка добре перемішуємо.
В яєчну суміш додаємо банани, розминаємо їх виделкою. Якщо хочете, щоб тісто було однорідним і не відчувалася структура бананів – подрібніть за допомогою блендера в пюре.
Потім в тісто просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Якщо у вас немає рисового борошна – можете використовувати будь-яку безглютенової.
За допомогою віночка замішуємо однорідне гладке тісто без грудочок.
Форми для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто, наповнюючи форму на 2/3, так як в процесі випічки капкейки добре піднімуться. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони охололи. Після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на блюдо. Даємо капкейкам охолонути до кімнатної температури, після чого подаємо їх на стіл. Приємного апетиту!
Бананові кекси в силіконових формочках Кекси в духовці Кекси з бананом Кекси з рисового борошна Медові кекси