Для приготування ПП бананових капкейків ми будемо використовувати рисову муку, замінник цукру і оливкова олія – такий набір продуктів дозволить нам приготувати легкі капкейки для тих, хто дотримується правильного харчування або знаходиться на безглютенової дієті. Кількість і вид підсолоджувача ви вибираєте на ваш смак, не забуваючи про те, що банани, які ми використовуємо при замісі тесту, надають йому насолоду.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Банан – 2 шт.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Мед – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Рисова мука біла – 250 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування ПП бананових капкейків. У миску розбиваємо яйця кімнатної температури і за допомогою віночка збиваємо до утворення легкої піни.

Потім додаємо мед і збиваємо ще раз протягом 2-3 хвилин.

Після чого в яєчну масу вводимо оливкова олія і за допомогою віночка добре перемішуємо.

В яєчну суміш додаємо банани, розминаємо їх виделкою. Якщо хочете, щоб тісто було однорідним і не відчувалася структура бананів – подрібніть за допомогою блендера в пюре.

Потім в тісто просіваємо борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Якщо у вас немає рисового борошна – можете використовувати будь-яку безглютенової.

За допомогою віночка замішуємо однорідне гладке тісто без грудочок.

Форми для випічки змащуємо олією, викладаємо тісто, наповнюючи форму на 2/3, так як в процесі випічки капкейки добре піднімуться. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Готові капкейки виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони охололи. Після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на блюдо. Даємо капкейкам охолонути до кімнатної температури, після чого подаємо їх на стіл. Приємного апетиту!

Бананові кекси в силіконових формочках Кекси в духовці Кекси з бананом Кекси з рисового борошна Медові кекси