Корж для такого чізкейку будемо готувати не з пісочного печива, а з вівсяної муки. Це не тільки знизить калорійність готового десерту, але і зробить його корисніше. Для кремової маси використовуємо сир і сметану низької жирності. В мультиварці такий чізкейк пропікається рівномірно і виходить дуже ніжним. Гідна дієтична альтернатива традиційному десерту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для коржів: –
- Вівсяна крупа – 1 склянка
- Мед – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 1 – 2 ст. л.
- Рисова борошно біле – 2 ст. л.
- Для начинки: –
- Сир 1% або Сир 2% – 600 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 3 ст. л.
- Сметана 10% або Сметана 12% або Сметана 15% – 200 гр.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати ПП чізкейк в мультиварці легко! Для приготування коржа вівсяні пластівці висипаємо в чашу блендера і подрібнюємо до стану борошна. Змішуємо отриману вівсяну муку з рисовим. Додаємо мед і одну столову ложку рослинної олії. Якщо маса вийшла занадто розсипчастою і не збирається в єдиний ком тесту, додаємо ще трохи олії і вимішуємо. Якщо, навпаки, не вистачає густоти, підсипаємо ще трохи рисового борошна. Готовому тісту даємо постояти півгодини в холодильнику. Поки тісто охолоджується, вирізаємо пергамент по діаметру чаші мультиварки (враховуємо також необхідність сформувати бортики висотою приблизно 15 сантиметрів). Пергамент викладаємо в плоску форму і розподіляємо по ньому тісто у формі рівного кола. Це заготовка для чізкейку, яку потім будемо укладати в чашу мультиварки.
В окремій об’ємної мисці змішуємо сир, жовтки, цукор, ванілін, крохмаль і сметану. Заглибним блендером на високій швидкості пробиваємо всю масу до отримання однорідної, гладкою і досить рідкої суміші. Якщо блендер недостатньо потужний, то краще попередньо протерти сир через сито, а вже потім змішати з іншими інгредієнтами. Окремо збиваємо міксером білки до пружної піни і вмішуємо її в сирну масу.
В чашу для мультиварки укладаємо пергамент разом з покладеним на нього тестом. Руками притискаємо тісто до дна і стінок, формуючи форму для майбутнього чізкейку. У укладене тісто на пергаменті відразу виливаємо сирну начинку. Важливо, щоб висота бортів з пергаменту була достатньою, і сирний крем не пролився в чашу. Встановлюємо в чашу мультиварки, закриваємо кришку і встановлюємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Після того, як час випічки закінчиться, даємо чізкейк постояти в відключеній закритій мультиварці хвилин п’ятнадцять-двадцять.
Після закінчення зазначеного часу мультиварку відкриваємо, тягнемо за бортики вгору і акуратно витягаємо чізкейк. Викладаємо його на плоске блюдо і обережно звільняємо від пергаменту. Даємо десерту повністю охолонути і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
ПП чізкейк дієтичний Чізкейк без вершків Чізкейк з випічкою Чізкейк з сиру Чізкейк зі сметаною Чізкейки