Прихильники корисного харчування знають, що рисове борошно – більш легка, і тому більш корисна для організму, ніж пшеничне. Кекси, приготовані з рисового борошна, несуть більше користі для здоров’я, ніж звичайні. І хоча і за структурою, і за смаком рисові кекси відрізняються, це не робить їх менш смачними. Спробуйте самі!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Рисова мука біла – 250 гр.
  • Мед – 3 ст. л.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Ванілін – 1 пакет
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Банан – 2 шт.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ПП-кексів з рисового борошна? Готуємо всі необхідні інгредієнти.

Збиваємо яйця з медом.

Додаємо ванілін і оливкове масло, перемішуємо.

Банани розминаємо виделкою або подрібнюємо блендером і додаємо до яєчної суміші.

Просіваємо борошно з розпушувачем і відправляємо її до тесту.

Все добре вимішуємо. Тісто по консистенції має нагадувати густу сметану.

Форми для ПП-кексів змащуємо маслом, присипаємо борошном, накладаємо в них тісто.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці півгодини.

Готові кекси можна посипати цукровою пудрою. Насолоджуємося дієтичними кексами без шкоди здоров’ю!

Бананові кекси без вершкового масла Бананові кекси в духовці Бананові кекси в силіконових формочках Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з бананом Кекси на рослинному маслі