Сьогодні велика кількість людей стежить за своїм харчуванням і способом життя. У переддень світлого свята Пасхи я пропоную приготувати дієтичний паска без пшеничного борошна і цукрового піску. ПП кулич на кефірі виходить нітрохи не гірше, ніж традиційна здобна випічка.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Рисова мука біла – 50 гр.
- Мука кукурудзяна – 50 гр.
- Кефір – 300 мл
- Цедра апельсина – 2 ч. л.
- Апельсиновий сік – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Сухофрукти – за смаком
- Насіння соняшнику – за смаком
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Лимонний сік – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – за смаком
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Приступимо до готування ПП паски на кефірі. Кефір вилийте в ємність і додайте половину чайної ложки харчової соди. Ретельно перемішайте. Маса спіниться і збільшиться. Одне куряче яйце розділити на білок і жовток. Жовток і ціле куряче яйце відправте в кефірну масу і ретельно перемішайте.
Апельсин обдайте окропом, зніміть цедру дрібної теркою і видавіть апельсиновий сік. Додайте в отриману рідку масу. Всипте ванілін на кінчику ножа. Кукурудзяне борошно змішайте з рисовим борошном і розпушувачем.
Просіяти через дрібне сито до рідких інгредієнтів і ретельно перемішайте. Сухофрукти залийте окропом і залиште на 15-20 хвилин для набухання, після чого злийте через сито і подрібніть ножем.
В отримане тісто додайте рослинне масло і очищені насіння соняшнику або улюблені горішки. Перемішайте віночком. Підготуйте форми для випікання і змастіть їх невеликою кількістю рослинного масла.
Потім введіть подрібнені сухофрукти і ще раз перемішайте віночком. Тісто акуратно розподіліть, заповнивши її на 2/3 висоти форм. Заздалегідь розігрійте духовку до 180 градусів. Паски помістіть в духовку і випікайте приблизно 45 хвилин. Дивіться по своїй духовці. Готовність пасок перевірте дерев’яної шпажкою.
Готові паски повністю остудіть на решітці, перевернувши їх на бік. А потім зніміть паперові форми. Тим часом приготуйте глазур. Глибоку ємність протріть лимонним соком.
Всипте щіпку солі.
Викладіть охолоджений білок, додайте за смаком підсолоджувач і збийте до стану твердих піків, поступово збільшуючи швидкість.
Остиглі паски прикрасьте білкової глазур’ю. Дайте їй повністю застигнути і можна пробувати. В якості глазурі можна використовувати перемішаний з підсолоджувачем м’який знежирений сирок.
Приємного апетиту!
Апельсинові паски Великодні паски Великодні паски без дріжджів Великодні паски в духовці Великодні паски на кефірі паски з розпушувачем паску без опари ПП великодні паски