Найпопулярніший торт «Медовик» або ж «Медовий» з тонких коржів, промазанных ніжним вершковим, сметаною або яким-небудь іншим кремом, можна випікати не тільки в духовій шафі, але і підсмажити на сковороді. При цьому такий тортик за смаком нічим не поступається класичному з духовки. Даний рецепт – просто знахідка для всіх любителів домашніх солодощів, а особливо – для початківців кондитерів. За цим рецептом у коржі додається какао, але ви можете не додавати його, якщо хочете спекти торт з більш вираженим смаком меду, в цьому випадку додайте в тісто ще 30 грамів борошна. Якщо вам не подобається сирний крем, промажте коржі будь-яким іншим кремом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно пшеничне – 240 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло вершкове – 65 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Мед – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Для крему: –
  • Сир – 180 гр.
  • Сметана 20% – 180 гр.
  • Вершки 33% – 400 гр.
  • Цукрова пудра – 100 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування ПП медовика на сковороді. У сотейнику розтопіть масло вершкове, викладіть його в миску, додайте до масла какао, яйця і цукор, сіль і мед.

Віночком до однорідності вимісіть масу, перекладіть в сотейник і на маленькому вогні нагрівайте, весь час помішуючи, поки цукор не розчиниться повністю. Знімайте з вогню сотейник, як тільки в масі з’являться бульбашки, щоб вона не закипіла. У гарячу масу додайте соду, і все добре розмішайте, потім дайте охолонути до кімнатної температури.

Борошно просійте і додайте в тісто лопаткою, розмішуючи тісто. У вас повинно вийде м’яке тісто, яке ще трохи липне, тому не досипайте борошна більше, ніж вказано в рецепті. В дуже липке тісто можна додати 1 ложку борошна.

На стіл, припыленный борошном, викладіть тісто, розкачайте його в ковбаску і розділіть її на 7-8 однакових частин. Скачайте їх в кульки, викладіть на тарілку і заховайте в холодильник на 1 годину, прикривши харчовою плівкою.

Потім кожен кульку розкочуйте в коржик, качалку можна трохи припылить борошном. Ножем підрівняйте краї коржів, використовуючи в якості шаблону кулінарне кільце або тарілку. Обрізки зберіть, їх можна скачати ще один корж. Накалите виделкою по всій поверхні кожен корж.

Коржі викладайте по одному на суху розігріту сковороду і смажте їх на дуже повільному вогні, щоб не пригоріли, з першої сторони близько 2 хвилин. На другу сторону корж перевертайте, коли він вже перестане бути занадто м’яким і пухким. Час смаження на другій стороні – не більше 1 хвилини. Коржі можна остудити, загорнути в харчову плівку і зберігати в холодильнику близько тижня, якщо потрібно.

Для кроема зі сметаною пробийте сир заглибним блендером, щоб вийшла однорідна маса і пастоподібна; потім додайте за смаком цукрову пудру. Сир і сметана повинні бути холодними.

Вершки витримайте в морозильній камері 20 хвилин, потім збивайте на невеликій швидкості, а потім – на середній і високій, додавши цукрову пудру. З’єднайте разом вершки з сирно-сметанною масою і розмішайте їх кулінарної лопаткою.

Коржі промажте кремом, а також боки і верх торта. Один з коржів подрібніть в крихту і обсипте нею торт з усіх боків.

Дайте торту просочитися 4-6 годин, а краще на ніч, а потім подавайте його до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітний медовик Вершково-сметанний крем для медовика Крем для медовика з магазинної сметани Крем для медовика зі сметаною і вершками Медовик Медовик на сковороді Шоколадний медовик зі сметанним кремом