Рецепт смачного пишного медівника, який не шкодить фігурі – мрія кожної ласуни. У цьому рецепті немає цукру, а всі інші інгредієнти підібрані з метою максимально знизити калорійність десерту.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Мед – 40 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Йогурт – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Борошно вівсяна – 150 гр.
- Молоко сухе (знежирене) – 20 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Сир – 300 гр.
- Йогурт – 75 гр.
- Молоко коров’яче – 1 ст. л.
- Цукрозамінник – за смаком
Процес приготування:
Рецепт ПП медовик простий у приготуванні! Сухе знежирене молоко обсмажте на сковороді до золотистого кольору, потім подрібніть в крихту.
Мед і олію нагрійте на водяній бані до повного розчинення меду, не знімаючи з лазні, додайте соду.
Всипте обсмажене сухе молоко, сіль, додайте йогурт і борошно, замісіть еластичне тісто. Покладіть його в холодильник на 30 хвилин.
Дістаньте тісто з холодильника, розкачати тонкий корж і випікайте корж в духовці при 180 градусах 15-20 хвилин.
Молоко, сир, йогурт і замінник цукру збийте блендером до однорідної маси.
Готовий охолоджений корж розділіть на кілька частин. Складіть торт. Укладіть коржі один на одного, промазуючи їх кремом. Обрізки від коржа подрібніть і посипте цією крихтою торт. Залиште медовик для просочення в холодильнику на 6-8 годин.
Приємного апетиту!
Крем для медовика без яєць Медовик без сметани Медовик без яєць Медовик класичний ПП медовик Торти