Окрошка – не тільки освіжає, але і неймовірно корисне блюдо. Головне замінити ковбасу або салямі на натуральне відварене куряче філе. А для заправки використовувати квас. Цей рецепт особливо сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Але й іншим буде цікаво спробувати такий варіант окрошки!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Огірки – 500 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Квас (холодний) – 1 л
  • Сметана – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати ПП окрошку з куркою? Всю зелень гарненько миємо і дрібно нарізаємо. Перекладаємо в тарілку і посипаємо сіллю. Також можна перемішати і розім’яти руками, щоб зелень виділила сік.

Далі потрібно відварити картоплю, куряче філе і яйця. І дати їм охолонути.

Нарізаємо всі продукти невеликими шматочками. Огірки миємо й також ріжемо кубиками.

Перемішуємо всі інгредієнти.

Солимо і додаємо мелений перець до продуктів.

Заправляємо сметаною (за бажанням) і перемішуємо. Тепер додаємо охолоджене квас. І розливаємо по порціях.

Приємного апетиту!

Окрошка Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на сметані Російська окрошка