Окрошка – не тільки освіжає, але і неймовірно корисне блюдо. Головне замінити ковбасу або салямі на натуральне відварене куряче філе. А для заправки використовувати квас. Цей рецепт особливо сподобатися тим, хто стежить за своєю фігурою і здоров’ям. Але й іншим буде цікаво спробувати такий варіант окрошки!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Огірки – 500 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Кріп – за смаком
- Квас (холодний) – 1 л
- Сметана – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати ПП окрошку з куркою? Всю зелень гарненько миємо і дрібно нарізаємо. Перекладаємо в тарілку і посипаємо сіллю. Також можна перемішати і розім’яти руками, щоб зелень виділила сік.
Далі потрібно відварити картоплю, куряче філе і яйця. І дати їм охолонути.
Нарізаємо всі продукти невеликими шматочками. Огірки миємо й також ріжемо кубиками.
Перемішуємо всі інгредієнти.
Солимо і додаємо мелений перець до продуктів.
Заправляємо сметаною (за бажанням) і перемішуємо. Тепер додаємо охолоджене квас. І розливаємо по порціях.
Приємного апетиту!
Окрошка Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з огірками Окрошка класична Окрошка на сметані Російська окрошка