Плов по класичному рецепту є смачним і одночасно калорійним стравою, але в мультиварці можна приготувати не менш смачний плов ПП. Готуємо плов з нежирного м’яса (куряче філе) і використовуємо трохи рослинного масла, а звичайний рис можна, якщо є можливість, замінити бурим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряче філе – 600 гр.
  • Рис білий – 1.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Вода – 600 мл
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати ПП плов з куркою в мультиварці просто! Філе курки добре промиваємо холодною водою, витираємо насухо паперовим рушником і ріжемо на невеликі шматочки. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом, кладемо в неї шматочки філе і включаємо програму «Випічка» на 20 хвилин.

Потім чистимо та миємо цибулини і моркву. Цибулю шаткуємо на маленькі кубики, моркву нарізаємо на тонку соломку. Нарізані овочі перекладаємо до курки і смажимо, періодично помішуючи, до рум’яного кольору.

Вибрані для плову рис 5-8 раз промиваємо холодною водою. Потім викладаємо його рівним шаром поверх обсмажених курки і овочів.

Часникові зубки очищаємо від лушпиння і рівномірно поміщаємо їх у шар рису. Страву за своїм смаком посипаємо сіллю і спеціями для плову.

Воду для плову заздалегідь кип’ятимо. Потім гарячу воду по стінці чаші наливаємо до плову. Закриваємо кришку мультиварки і включаємо програму «Плов» на час за замовчуванням. Зазвичай це 30 хвилин.

Після сигналу про завершення програми плов залишаємо для настоювання на 10-15 хвилин. Потім відкриваємо кришку, акуратно лопаткою плов перемішуємо і знімаємо пробу.

Приготований в мультиварці ПП плов з куркою розкладаємо в порційні тарілки, красиво декоруємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

Їжте на здоров’я!

Пісний плов Плов Плов без м'яса Плов з курячою грудкою ПП плов з куркою