Рецепт, де калорії по можливості зведені до мінімуму. Відсутність цукру, яєць і молока практично не позначиться на смаку готового десерту, а начинка з сиру і натуральних ягід буде дуже корисна.


Інгредієнти: на 1 порц.

  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сметана – 50 мл
  • Сіль – 1 щіпка
  • Для начинки: –
  • чорна Смородина – 300 гр.
  • Цукрозамінник – за смаком
  • Сир – 400 гр.
  • Сметана – 80 мл
  • Ванільний цукор – 12 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ПП пирога з чорною смородиною? Вершкове масло попередньо приберіть в морозильну камеру на 5-10 хвилин, потім натріть на крупній тертці. Борошно і розпушувач змішати в глибокій мисці і додайте терте масло. Перетріть інгредієнти за допомогою вилки до отримання крихти.

Потім додайте сіль, цукрозамінник і сметану і замісіть м’яке тісто. Залежно від використовуваного цукрозамінника, його кількість буде відрізнятися. Щоб вам було зручніше орієнтуватися, додавайте кількість, приблизно еквівалентну 100 грамам звичайного цукру. Отримане тісто загорніть в плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом для приготування начинки сир перетріть через дрібне сито або подрібніть в блендері. Додайте цукрозамінник, еквівалентний 50 грам цукру, сметану, ванільний цукор і крохмаль. При необхідності останній інгредієнт можна замінити пшеничним борошном. Змішайте все до однорідності, уникаючи утворення грудочок.

Чорну смородину переберіть, промийте під проточною водою і злийте воду. В ідеалі потрібно дати ягодам просохнути, щоб начинка не вийшла занадто рідкою, але якщо ви не володієте такою кількістю часу, то просто розкладіть смородину на рушник і промокніть від надлишків вологи. Паперові рушники або серветки чудово з цим впораються.

Форму для випічки присипте борошном, при необхідності попередньо змастіть тонким шаром масла. Зручно також використовувати силіконові формочки для кексів: до них нічого не пристає, тому немає необхідності попередньо їх змащувати. В такому випадку у вас вийдуть невеликі порційні тістечка. Руками розподіліть тісто за формою, формуючи бортики висотою близько 4 сантиметрів. Дно в декількох місцях наколіть виделкою.

Викладіть на дно сирну начинку, розрівняти за допомогою лопатки або ложки.

На сир висипте ягоди, також розрівняйте. Можете додатково присипати невеликою кількістю крохмалю, якщо ягоди дуже водянисті, тоді у вас на поверхні пирога утворюється щось, що нагадує джем.

Випікайте бісквіт в духовці при температурі 180 С протягом 25-30 хвилин.

Подавайте його на стіл, попередньо остудити до кімнатної температури, щоб начинка схопилася і не розтікалася.

Приємного апетиту!

Пиріг з чорною смородиною Пироги