Апетитна, некалорійна ПП шарлотка з грушами в духовці стане відмінним доповненням до чаю! Приготована на цільнозерновий і вівсяного борошна, з додаванням натурального меду така випічка точно сподобатися любителем пп раціону. А смак у неї просто дивовижний.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно цільнозернові – 70 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Мед – 30 гр.
- Яблука – 1 шт.
- Вівсяні пластівці (мелені) – 60 гр.
- Кефір – 280 гр.
- Груша – 1 шт.
- Розпушувач тіста – 5 гр.
- Кориця мелена – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування ПП шарлотки з грушами в духовці. Яблука і груші промиваємо водою і очищаємо від шкірки. Нарізаємо фрукти шматочками невеликої товщини і засипаємо корицею. Перемішуємо.
В глибокій ємності змішуємо сипучі продукти (цільнозернове і вівсяну муку, розпушувач), заливаємо кефіром і перемішуємо так, щоб не утворювалося грудочок.
В іншій мисці збиваємо яйце і яєчний білок з медом з допомогою міксера. Додаємо масу до борошна і кефіру, перемішуємо.
Форму для запікання змастити олією, вилити ½ тіста і розрівняти, зверху шарами викласти яблука і груші. Потім зверху заливаємо тістом, що залишилося, також розрівнюючи його по поверхні форми.
Відправляємо форму в розігріту духову піч і випікаємо до рум’яної скоринки близько 40 хв.
Приємного апетиту!
Шарлотка з грушами Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці