Апетитна, некалорійна ПП шарлотка з грушами в духовці стане відмінним доповненням до чаю! Приготована на цільнозерновий і вівсяного борошна, з додаванням натурального меду така випічка точно сподобатися любителем пп раціону. А смак у неї просто дивовижний.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно цільнозернові – 70 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Мед – 30 гр.
  • Яблука – 1 шт.
  • Вівсяні пластівці (мелені) – 60 гр.
  • Кефір – 280 гр.
  • Груша – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 5 гр.
  • Кориця мелена – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готування ПП шарлотки з грушами в духовці. Яблука і груші промиваємо водою і очищаємо від шкірки. Нарізаємо фрукти шматочками невеликої товщини і засипаємо корицею. Перемішуємо.

В глибокій ємності змішуємо сипучі продукти (цільнозернове і вівсяну муку, розпушувач), заливаємо кефіром і перемішуємо так, щоб не утворювалося грудочок.

В іншій мисці збиваємо яйце і яєчний білок з медом з допомогою міксера. Додаємо масу до борошна і кефіру, перемішуємо.

Форму для запікання змастити олією, вилити ½ тіста і розрівняти, зверху шарами викласти яблука і груші. Потім зверху заливаємо тістом, що залишилося, також розрівнюючи його по поверхні форми.

Відправляємо форму в розігріту духову піч і випікаємо до рум’яної скоринки близько 40 хв.

Приємного апетиту!

Шарлотка з грушами Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на кефірі Шарлотка на кефірі з яблуками Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці