Яблучну шарлотку можна зробити низькокалорійним стравою, навіть не особливо відхиляючись від традиційного рецепту. Легкий ароматний десерт не принесе шкоди для фігури і порадує своїм смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно цільнозернові – 60 гр.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Яблука – 2 шт.
- Цукрозамінник – 3 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати ПП шарлотку з яблуками, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукрозамінником до рясної піни. Це зробить шарлотку ще більш повітряної.
Окремо збиваємо жовтки, додаємо ванілін і перемішуємо їх з білками.
Поступово всипаємо два види борошна і розпушувач. Перемішуємо тісто до однорідної маси.
Нарізаємо яблука дольками, відокремлюючи від них кісточки.
Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на нього яблучні дольки. Все це рівномірно заливаємо тістом.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Подавати до столу в теплому вигляді. Можна прикрасити свіжими яблуками.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці