Навіть на дієті іноді хочеться побалувати себе чим-небудь смачним. Таке блюдо можна приготувати в будь-який час доби, не боячись зіпсувати фігуру. Всі інгредієнти максимально прості, як і саме приготування.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Сир – 120 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Борошно цільнозернові – 150 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Вишня – 130 гр.
  • Сметана – за смаком
  • Ягоди – за смаком
  • Ягідний соус – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати ПП вареники з вишнею? Для початку нам потрібно перетерти сир. Зробити це можна в ступці. Ви також можете просто прим’яти його зворотною стороною ложки. Додайте до сиру 1 столову ложку меду. Добре розмішайте отриману суміш. Після цього розбийте до неї куряче яйце і ще раз все розмішайте. Останнім інгредієнтом додаємо сіль. Її кількість може варіюватися від ваших уподобань.

Перед додаванням борошно необхідно просіяти. Зробіть це кілька разів. Так ви точно приберете з неї сміття, а тісто в результаті вийде дуже повітряним. Для даних вареників потрібно використовувати цільнозернове борошно. Невеликими порціями додавайте її до суміші з сиру та меду. Спочатку вимішуйте тісто ложкою. Потім ви можете робити це руками. У результаті тісто має вийти не дуже тугим. Воно може трохи прилипати до рук. Накрийте його рушником і дайте постояти протягом 15-20 хвилин.

Для начинки нам знадобляться тільки ягоди свіжої вишні. Обов’язково промийте їх кілька разів. Викладіть ягоди на рушник, який вбере в себе зайву вологу. З ягід потрібно дістати кісточки. Залишати їх не рекомендується, так як це може бути небезпечно для здоров’я. Для цього ви можете використовувати спеціальний прилад або звичайну шпильку. Перекладіть ягоди в миску.

Дістаньте тісто з миски і викладіть його на дерев’яну дошку або стіл. Відривайте від тесту невеликі шматочки. Ви можете їх розкачати за допомогою качалки або приплюснути руками з обох боків. В результаті у вас повинні вийти кружечки приблизно однакового розміру. Їх товщина повинна складати приблизно 3 міліметри. Викладіть кола на відстані один від одного.

У центр кожного кола викладіть ягоди вишні. Їх кількість залежить від ваших уподобань. Головне, щоб вареники не порвалися в процесі приготування. З’єднайте краї тіста. Притисніть їх пальцями. Прослідкуйте, щоб в тесті не залишалася ніяких отворів. Якщо на краї тіста потрапить сік вишні, вареники можуть розклеїтися в процесі приготування. Викладайте їх на дошку або пергаментний папір.

Є два способи приготувати вареники: на пару або в каструлі. У цьому рецепті ми будемо варити вареники. Наповніть каструлю холодною водою. Перенесіть її на плиту. Коли вода закипить, додайте до неї трохи солі. Ви можете пропустити цей крок, однак сіль здатна посилити смак вишні. Швидко викладіть вареники в каструлю. Постійно перемішуйте їх зворотною стороною ложки або шумівкою. Тоді вареники не злипнуться один з одним. Коли вода знову закипить, зменшіть вогонь практично до мінімуму. Продовжуйте варити вареники ще протягом 5 хвилин. Готові вареники спливуть на поверхню води. Їх необхідно відразу дістати з води. Якщо цього не зробити, вареники можуть сильно розваритися.

Викладіть готові вареники на тарілку. Подавати їх можна зі сметаною. Ви можете приготувати ягідний соус, з’єднавши сік вишні і сметану. Таке блюдо не додасть зайвих кілограм. Ви зможете насолодитися ним у будь-який час доби. Приступайте до приготування.

Вареники з вишнею Вареники з сиром та вишнями Ледачі вареники з вишнею Ліниві вареники із сиру з борошном Тісто для вареників Тісто для вареників з сиром