Вівсяні оладки не тільки корисні, але і дуже смачні. Це як раз той випадок, коли користь пп-страви абсолютно не в збиток смаку. Якщо у вас немає вівсяної муки, її легко приготувати з вівсяних пластівців. Подрібніть їх в чаші блендера до стану борошна – на це піде півхвилини. Після того, як тісто для оладок приготовлено, необхідно дати йому трохи постояти перед смаженням – м’якушка готових виробів буде більш пористим і менш вологим.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кефір – 450 гр.
- Борошно вівсяна – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор-пісок – 1 – 2 ст. л.
- Мед – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ПП вівсяних оладки на кефірі з вівсяним борошном? Висипаємо В миску вівсяну муку або перемелені в измельчителе вівсяні пластівці, розбиваємо до неї яйця, додаємо дрібку солі і цукровий пісок.
Добре перемішуємо всі разом ложкою або виделкою, щоб не утворилося грудочок.
Далі вливаємо в вівсяну масу половину від зазначеного обсягу кефіру і ретельно перемішуємо, розбиваючи всі грудочки.
Вливаємо залишився кефір, перемішуємо до однорідності. Для ароматизації можна додати трохи кориці за бажанням. Даємо приготованого тесту «відпочити» десять-п’ятнадцять хвилин при кімнатній температурі.
Сковорідку з антипригарним покриттям змащуємо невеликою кількістю рослинного масла за допомогою силіконової пензлика. Добре розігріваємо сковорідку на плиті. Набираємо приготоване вівсяне тісто столовою ложкою і викладаємо в сковороду у вигляді невеликих круглих оладок, залишаючи невелику дистанцію між ними, щоб не злипалися. Температуру плити підтримуємо середньо-низькою, щоб тісто встигло пропектися. Не закриваємо Сковороду кришкою. Смажимо оладки з одного боку до тих пір, поки знизу не скоринка зарум’яниться, а поверхня не перестане було глянцево-вологою.
Потім перевертаємо оладки тонкої лопаткою на іншу сторону і продовжуємо смажити, поки і знизу вони не зарум’яняться.
Обсмажені оладки знімаємо зі сковороди лопаткою і укладаємо на сервірувальну тарілку. Подаємо їх гарячими зі сметаною, ягодами, медом, йогуртом.
Смачного!