Могли ви подумати, що урізноманітнити дієтичне меню можна смачним і апетитним жульєном? Особливість приготування дієтичного жульєна полягає у виключенні пшеничного борошна, жирної сметани, вершкового масла і сильно засмажених інгредієнтів. Незважаючи на це, страва виходить соковитим і дуже смачним.


Інгредієнти: на 2 порції.

  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Сир Пармезан – 300 гр.
  • Йогурт – 500 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа для курки – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати жульєн дієтичний? Ставимо отвариваться курячу грудку в підсоленій воді. По готовності відварне м’ясо дрібно нарізаємо.

Очищений ріпчасту цибулю обсмажуємо на сковороді з оливковою олією. Якщо антипригарне покриття сковороди, можна обійтися без масла.

Промиваємо та нарізаємо печериці. Включаємо духовку і прогріваємо її до температури 180 градусів.

Потім гриби додаємо в сковороду до цибулі, все перемішуємо і тримаємо на вогні до випаровування рідини.

Відварене куряче м’ясо викладаємо в сковороду до решти інгредієнтів. Перемішуємо і тримаємо на вогні приблизно 5 хвилин.

Потім викладаємо отриману масу в кокотниці.

На сковороду виливаємо йогурт, додаємо в нього сіль і спеції.

Твердий сир натираємо на тертці і додаємо його в сковороду до йогурту.

Коли сир і йогурт стануть однорідною сумішшю, заливаємо курку з грибами приготованим соусом.

Відправляємо блюдо в гарячу духовку на 20 хвилин. Можна пригощатися!

Приємного вам апетиту!

Жульєн Жульєн в горщиках Жульєн в кокотницях з куркою і грибами Жульєн з грибами класичний Жульєн з куркою і грибами в духовці Жульєн класичний