Правильної плов готується виключно в казані з великою кількістю спецій, цибулі та моркви. За всіма традиціями плов подається на загальному блюді і їдять його руками, а запивають зеленим чаєм.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 700 – 800 гр.
  • Свинячий жир або Баранячий жир або Курдючний жир – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 400 – 500 гр.
  • Морква – 600 гр.
  • Рис білий – 500 – 600 гр.
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Часник – 2 головки
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Готувати правильний плов з яловичини в казані просто! Яловичину промийте, просушіть і наріжте великими шматками.

Жир наріжте дрібними кубиками.

Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. З часнику зніміть верхній шар лушпиння і обполосніть його.

Моркву наріжте тонкою соломкою.

Рис замочіть в теплій воді на півгодини, потім промийте проточною водою.

В сухий розігрітий казан викладіть жир, розтопити його, потім приберіть шкварки шумівкою.

В казан влийте рослинне масло і викладіть м’ясо, обсмажте його до рум’яного кольору.

Потім додайте цибулю, обсмажте разом з м’ясом до золотистого кольору.

Далі влийте воду і тушкуйте м’ясо 30-40 хвилин. Вода повинна випаруватися.

Викладіть в казан моркву і продовжуйте смажити до м’якості. Потім влийте стільки гарячої води, щоб всі інгредієнти виявилися прикритими. Додати зіру, часник, спеції і сіль за смаком.

Дайте воді закипіти, потім зменшіть вогонь і тушкуйте зірвак півгодини. Після цього можна додати в казан промитий рис. Залийте вміст казана водою. Бульйон не повинен дуже сильно кипіти.

Коли рідина випарується і рис виявиться зверху, зробіть по всьому плову невеликі поглиблення. Через них вийде залишилася волога. Накрийте казан кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин. Перед подачею плов посипте рубаною зелень.

Приємного апетиту!

Плов в казані Плов з часником Плов з яловичиною в казані на плиті Плов зі свининою Плов зі свининою в казані на плиті Розсипчастий плов з яловичиною Узбецький плов з яловичиною Узбецький плов зі свининою