Правильної плов готується виключно в казані з великою кількістю спецій, цибулі та моркви. За всіма традиціями плов подається на загальному блюді і їдять його руками, а запивають зеленим чаєм.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 700 – 800 гр.
- Свинячий жир або Баранячий жир або Курдючний жир – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 400 – 500 гр.
- Морква – 600 гр.
- Рис білий – 500 – 600 гр.
- Зіра – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Часник – 2 головки
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Готувати правильний плов з яловичини в казані просто! Яловичину промийте, просушіть і наріжте великими шматками.
Жир наріжте дрібними кубиками.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями. З часнику зніміть верхній шар лушпиння і обполосніть його.
Моркву наріжте тонкою соломкою.
Рис замочіть в теплій воді на півгодини, потім промийте проточною водою.
В сухий розігрітий казан викладіть жир, розтопити його, потім приберіть шкварки шумівкою.
В казан влийте рослинне масло і викладіть м’ясо, обсмажте його до рум’яного кольору.
Потім додайте цибулю, обсмажте разом з м’ясом до золотистого кольору.
Далі влийте воду і тушкуйте м’ясо 30-40 хвилин. Вода повинна випаруватися.
Викладіть в казан моркву і продовжуйте смажити до м’якості. Потім влийте стільки гарячої води, щоб всі інгредієнти виявилися прикритими. Додати зіру, часник, спеції і сіль за смаком.
Дайте воді закипіти, потім зменшіть вогонь і тушкуйте зірвак півгодини. Після цього можна додати в казан промитий рис. Залийте вміст казана водою. Бульйон не повинен дуже сильно кипіти.
Коли рідина випарується і рис виявиться зверху, зробіть по всьому плову невеликі поглиблення. Через них вийде залишилася волога. Накрийте казан кришкою і тушкуйте плов на повільному вогні 20 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте страві настоятися 10-15 хвилин. Перед подачею плов посипте рубаною зелень.
Приємного апетиту!
Плов в казані Плов з часником Плов з яловичиною в казані на плиті Плов зі свининою Плов зі свининою в казані на плиті Розсипчастий плов з яловичиною Узбецький плов з яловичиною Узбецький плов зі свининою