Прісне тісто для пельменів є найпоширенішим варіантом. Воно замішується на воді і рослинному маслі. Щоб прісне тісто раскаталось в тонкий корж, замішувати його потрібно більш крутим, тоді пельмені будуть добре тримати форму, не розварюватися і не стукати при заморожуванні.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Вода – 160 мл
Процес приготування:
Як приготувати прісне тісто для пельменів? Спочатку підготуйте всі продукти для замісу тіста. Борошно обов’язково просіяти, щоб вона збагатилася киснем. Рослинна олія візьміть без запаху.
В посуд для замішування тіста насипте просіяне борошно. Додайте сіль і виделкою або вінчиком перемішайте.
закип’ятіть Воду спочатку, потім трохи остудіть, щоб не було шаленої. У борошні зробіть невелике заглиблення і вилийте в нього гарячу воду, налийте олію, і все перемішайте.
Рукою замісіть тісто. Вимішуйте не менше 10 хвилин, спочатку в посуді, а потім на стільниці, так зручніше.
Замішане тісто перекладіть назад в посуд, прикрийте шматочком харчової плівки або тарілкою і залиште для відпочинку на 30 хвилин. За цей час набухне клейковина і тісто стане еластичним.
Після закінчення цього часу тісто можна розкачати і ліпити пельмені будь-якої форми. Прісне тісто можете заготовити про запас і зберігати в морозилці.
Готуйте із задоволенням і приємного апетиту!
Тісто для пельменів без яєць Тісто для пельменів і вареників Тісто для пельменів на 1 кг фаршу Тісто для пельменів на воді Тісто для пельменів на воді без яєць Тісто для пельменів на воді і борошні Тісто для пельменів на окропі без яєць з рослинним маслом