Господині часто готують плов саме на сковороді. В ній зручно попередньо обсмажувати м’ясо, овочі, змішувати їх зі спеціями і додавати згодом рис і воду. Важливо, щоб сковорода була з товстим дном і нетонкими стінками – це забезпечить рівномірне приготування рису і знизить ризик пригорання рису.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Вода – 2,5 склянки

Процес приготування:

Які пропорції рису і води для плову на сковороді? Перед додаванням рису в плов, обов’язково крупу промиваємо в декількох водах, щоб домогтися «скляної» прозорості зерняток. Тим самим видаляється крохмаль, і підвищується розсипчастість майбутнього плову.

Для відстеження пропорцій рису і води зручно використовувати стакани. Для приготування плову в сковороді потрібно на один стакан рису брати два з половиною склянки рідини.

При цьому важливо відразу після додавання рису і води збільшити вогонь на плиті і домогтися кипіння.

Після цього відразу закриваємо кришку, знижуємо температуру плити до середньо-низького і продовжуємо готувати плов до готовності.

Якщо відразу не закрити плов кришкою, додана вода дуже швидко википить, так як площа випаровування в сковороді дуже велика. Навіть якщо з кількістю води ви не вгадали, в процесі доведення плову до готовності можна потроху доливати воду і продовжувати мучити рис до м’якості.

Важливо, щоб вода при цьому була гарячою і не знижувала температуру підготовлюваного блюда. Якщо ж води виявилося в сковороді більше потрібного, ближче до закінчення приготування відкриваємо кришку і даємо зайвій волозі випаруватися.

Приємного апетиту!

Пісний плов Плов без моркви Плов з круглозерним рисом Плов на сковороді Співвідношення рису і води для плову в мультиварці