Плов готується в мультиварці досить просто, а за смаком не поступається традиційному варіанту в казані. Практично в кожній мультиварці є програма «Плов», температурний режим якої, як правило, змінюється спеціально для якісного приготування рису: спочатку сильний нагрів, потім середня температура готування і фінальне ловлення. Результат – плов виходить пухнастим, насиченим і м’яким. При цьому дуже важливо дотримати пропорції крупи і рідини, щоб не отримати кашу, а саме необхідну розсипчастість.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рис білий – 1 склянка
  • Вода – 1 – 2 склянки

Процес приготування:

Які пропорції рису і води для плову в мультиварці? Важливо перед приготуванням плову добре промити рис у прохолодній воді. Робимо це або під струменем проточної води, або, помістивши крупу в миску і міняючи воду. У будь-якому разі необхідно домогтися, щоб вода, яка стікає після промивання, була прозорою. Це означатиме, що з рису змита більша частина крохмалю – а це як раз і дозволяє домогтися бажаної розсипчастості.

Далі слід врахувати такий момент: якщо рис попередньо замочити, то він насититься вологою і приготується швидше. Але при цьому і води для приготування плову знадобиться менше.

В залежності від сорту рису, пропорції води і крупи наступні: пропарений рис замочуванні не потребує, досить добре його промити. На 500 грамів такого рису потрібно 750 мілілітрів води. Краснодарський рис попередньо замочуємо на годину, після чого промиваємо і дотримуємося пропорції з водою у співвідношенні один до одного. Длиннозерные сорти рису також можна попередньо замочувати для прискорення варіння. Після замочування на один стакан рису беремо півтори склянки води. Якщо довгозерний рис не замочували, то на один стакан рису беремо дві склянки води.

У цілому важливо розуміти принцип: чим більш м’який і крахмалистый рис, тим менше води йому потрібно для приготування. Мінімальна пропорція з рідиною – один до одного. Якщо мова йде про більш жорсткі длиннозерные види крупи, то води потрібно брати більше – дві міри води до однієї мірою рису. Якщо будь-рис був попередньо замочен, то міра води скорочується на чверть.

Навіть якщо ви помилилися з пропорцією води і рису в приготуванні плову, в процесі завжди можна долити трохи гарячої води при необхідності або відкрити кришку мультиварки і дати зайвій волозі випаруватися.

Приємного апетиту!

Плов Плов без м'яса Плов без моркви Плов в мультиварці Плов в мультиварці Поларіс Співвідношення рису і води для плову в мультиварці