Варення з малини – це не просто смачне ласощі, але і справжнє джерело вітамінів. Для того, щоб порадувати своїх близьких смачним десертом, який можна використовувати і в якості начинки для млинців і різноманітної випічки, вам не доведеться проводити біля плити занадто багато часу. У рецепті, який представлений вашій увазі, ми пропонуємо приготувати малинове варення всього за кілька хвилин. До речі, одне з головних достоїнств варення, приготованого таким способом – збереження максимальної кількості вітамінів. Все це через мінімальної термообробки ягоди.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Малина – 400 гр.
- Цукор-пісок – 2 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати просте варення з малини п’ятихвилинку на зиму? Видаляємо з малини гілочки і листочки. Потім акуратно промиваємо ягоду і викладаємо її в сотейник.
Наступний крок – засипаємо малину цукром і залишаємо її на вісім годин для того, щоб вона пустила сік.
після вказаного часу відправляємо банки і кришки на стерилізацію. Це можна зробити декількома способами: за допомогою мікрохвильової печі, духовки, над парою. Тим часом відправляємо ємність з малиново-цукровою сумішшю на вогонь. Після того, як суміш закипить, варимо її протягом п’яти хвилин.
Залишилося варення розлити в стерилізовані банки і закатати кришками.
Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина на зиму