Варення з малини – це не просто смачне ласощі, але і справжнє джерело вітамінів. Для того, щоб порадувати своїх близьких смачним десертом, який можна використовувати і в якості начинки для млинців і різноманітної випічки, вам не доведеться проводити біля плити занадто багато часу. У рецепті, який представлений вашій увазі, ми пропонуємо приготувати малинове варення всього за кілька хвилин. До речі, одне з головних достоїнств варення, приготованого таким способом – збереження максимальної кількості вітамінів. Все це через мінімальної термообробки ягоди.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Малина – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати просте варення з малини п’ятихвилинку на зиму? Видаляємо з малини гілочки і листочки. Потім акуратно промиваємо ягоду і викладаємо її в сотейник.

Наступний крок – засипаємо малину цукром і залишаємо її на вісім годин для того, щоб вона пустила сік.

після вказаного часу відправляємо банки і кришки на стерилізацію. Це можна зробити декількома способами: за допомогою мікрохвильової печі, духовки, над парою. Тим часом відправляємо ємність з малиново-цукровою сумішшю на вогонь. Після того, як суміш закипить, варимо її протягом п’яти хвилин.

Залишилося варення розлити в стерилізовані банки і закатати кришками.

Варення Варення з малини Варення з малини п'ятихвилинка Малина на зиму