Мармеладні райські яблучка – це кращий натуральний десерт, який тільки можна придумати. Готове варення дуже зручно є – взявшись за збережений хвостик цілісних бурштинових фруктів.
Інгредієнти: 1.25 л.
- Ранетки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 250 мл
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати прозоре варення з дрібних яблук з хвостиком цілком, готуємо інгредієнти: плоди потрібно брати тільки цілі, без слідів гниття і не побиті. Крім яблук нам знадобиться цукор і лимонна кислота.
Ранетки краще всього брати приблизно самотнього розміру, для того, щоб з часом вони готувалися однаково.
Після того, як всі фрукти ми перебрали, ретельно промиваємо і проколюємо біля основи зубочисткою або шпажкою.
Далі готуємо сироп: в ємності відповідного розміру змішуємо цукор-пісок і воду, доводимо до кипіння на повільному вогні.
До палаючої суміші додаємо одну дрібку лимонної кислоти, з’явиться піна.
напівготовий сироп акуратно висипаємо яблука і варимо на слабкому вогні приблизно 12-15 хвилин.
Зверху акуратно можна поливати сиропом, але ні в якому разі не перемішувати, так як плоди перетворяться на кашу. Вимикаємо і даємо повністю охолонути.
Процедуру повторюємо тричі, кожен раз, обов’язково охолоджуючи яблука до кімнатної температури.
Готове варення розливаємо по простерилизованным банкам і закатуємо.
Далі перевертаємо банки догори дном, накриваємо рушником і залишаємо на день. Після ставимо в темне місце на зберігання або вживаємо.
Наше варення готове. Приємного апетиту!
Варенье