Мармеладні райські яблучка – це кращий натуральний десерт, який тільки можна придумати. Готове варення дуже зручно є – взявшись за збережений хвостик цілісних бурштинових фруктів.


Інгредієнти: 1.25 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 250 мл
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати прозоре варення з дрібних яблук з хвостиком цілком, готуємо інгредієнти: плоди потрібно брати тільки цілі, без слідів гниття і не побиті. Крім яблук нам знадобиться цукор і лимонна кислота.

Ранетки краще всього брати приблизно самотнього розміру, для того, щоб з часом вони готувалися однаково.

Після того, як всі фрукти ми перебрали, ретельно промиваємо і проколюємо біля основи зубочисткою або шпажкою.

Далі готуємо сироп: в ємності відповідного розміру змішуємо цукор-пісок і воду, доводимо до кипіння на повільному вогні.

До палаючої суміші додаємо одну дрібку лимонної кислоти, з’явиться піна.

напівготовий сироп акуратно висипаємо яблука і варимо на слабкому вогні приблизно 12-15 хвилин.

Зверху акуратно можна поливати сиропом, але ні в якому разі не перемішувати, так як плоди перетворяться на кашу. Вимикаємо і даємо повністю охолонути.

Процедуру повторюємо тричі, кожен раз, обов’язково охолоджуючи яблука до кімнатної температури.

Готове варення розливаємо по простерилизованным банкам і закатуємо.

Далі перевертаємо банки догори дном, накриваємо рушником і залишаємо на день. Після ставимо в темне місце на зберігання або вживаємо.

Наше варення готове. Приємного апетиту!

Варенье