Ароматне варення з пелюсток троянд – дуже вишукане і екзотичне ласощі, яке обов’язково потрібно спробувати! Таке варення можна заготовити з свіжих пелюсток або із засушених. А цукровий пісок додавати за своїм смаком.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Пелюстки троянд – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода – 350 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з сухих пелюсток троянд, чисті сухі пелюстки троянд подрібнюємо, засипаємо їх цукром і заливаємо водою, залишаємо їх у такому вигляді на 5-6 годин.

Потім ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу з пелюсток до кипіння і варимо після цього ще 3-5 хв. Знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.

Повторно ставимо на вогонь і знову варимо 5 хв. Знімаємо і охолоджуємо. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Після цього перекладаємо готове варення в стерилізовану банку і закатуємо.

Приємного апетиту!

Варення з пелюсток роз Варенье