М’який і повітряний пиріг з ніжним тістом і соковитою начинкою, як не можна краще підійде для чайних посиденьок. Випікати такий пиріг краще всього в мультиварці, тоді він не підгорить і не пересохне, однак можна запекти його і звичним чином в духовці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Абрикоси – 900 гр.
  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 170 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сметана – 200 мл
  • Дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • – 1 склянка

Процес приготування:

Почнемо готувати пиріг із дріжджового тіста з абрикосами. Борошно просіваємо і додаємо в неї сіль, 50 г цукру і дріжджі. Перемішуємо і розбиваємо в борошно яйця, додаємо масло і сметану. Замішуємо тісто і залишаємо на 2 години, обминаючи через годину.

Змащуємо чашу мультиварки олією і викладаємо туди приблизно половину тіста, формуючи невеликі бортики.

Абрикоси промиваємо, видаляємо з них кісточки. Викладаємо їх на присипаний невеликою кількістю борошна тісто.

Посипаємо абрикоси цукром, розподіляючи його по всій поверхні майбутнього пирога.

Залишки тіста поділяємо на джгутики і викладаємо їх сіточкою поверх абрикосів. Зверху промазуємо тісто сумішшю молока з жовтком і посипаємо все кунжутом.

Вибираємо режим «Випічка» на 35 хвилин. Подаємо пиріг гарячим. Приємного апетиту!

Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги