М’який і повітряний пиріг з ніжним тістом і соковитою начинкою, як не можна краще підійде для чайних посиденьок. Випікати такий пиріг краще всього в мультиварці, тоді він не підгорить і не пересохне, однак можна запекти його і звичним чином в духовці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Абрикоси – 900 гр.
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло рослинне – 100 мл
- Сметана – 200 мл
- Дріжджі швидкодіючі – 1,5 ч. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- – 1 склянка
Процес приготування:
Почнемо готувати пиріг із дріжджового тіста з абрикосами. Борошно просіваємо і додаємо в неї сіль, 50 г цукру і дріжджі. Перемішуємо і розбиваємо в борошно яйця, додаємо масло і сметану. Замішуємо тісто і залишаємо на 2 години, обминаючи через годину.
Змащуємо чашу мультиварки олією і викладаємо туди приблизно половину тіста, формуючи невеликі бортики.
Абрикоси промиваємо, видаляємо з них кісточки. Викладаємо їх на присипаний невеликою кількістю борошна тісто.
Посипаємо абрикоси цукром, розподіляючи його по всій поверхні майбутнього пирога.
Залишки тіста поділяємо на джгутики і викладаємо їх сіточкою поверх абрикосів. Зверху промазуємо тісто сумішшю молока з жовтком і посипаємо все кунжутом.
Вибираємо режим «Випічка» на 35 хвилин. Подаємо пиріг гарячим. Приємного апетиту!
Відкритий пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами Пиріг з абрикосами в духовці Пироги