Повітряний пористий пиріг з ніжним м’яким м’якушкою і соковитою абрикосовою начинкою. Тісто відмінно пропікається і піднімається, воно не волога, а навпаки – пухке. В основі – правильна пропорція молока, яєць, вершкового масла і розпушувача. Абрикоси хоч і дають сік при випічці, але тісто він не обтяжує і підніматися йому не заважає.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Молоко коров’яче – 100 мл
- Масло вершкове – 120 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Абрикоси – 6 – 7 шт.
- Цукрова пудра для прикраси
- Масло рослинне – для змазування
- Яйце – 2 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування пирога на молоці з абрикосом. У миску кладемо м’яке вершкове масло, звичайний цукор і ванільний сахар. Одну-дві столові ложки цукру залишаємо для посипання. Міксером збиваємо інгредієнти в мисці до кремоподібної маси. По одному додаємо яйця і продовжуємо збивати. Вливаємо молоко, збиваємо.
Додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем, замішуємо однорідне тісто.
Форму для пирога змащуємо рослинним маслом. Як варіант, можна застелити її промасленим пергаментом – це спростить потім процес вилучення готового пирога з форми.
Викладаємо у форму замішане тісто, вирівнюємо. Абрикоси промиваємо, обсушуємо. Кожен плід розрізаємо вздовж на дві половинки і вручну витягаємо кісточку. На тесті розкладаємо підготовлені абрикоси зрізом вгору. Посипаємо абрикоси залишилися цукровим піском.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно сорок п’ять-п’ятдесят хвилин до золотистого кольору. Готовий виріб має красиво зарум’янитися.
Дістаємо пиріг з духовки, виймаємо з форми, даємо йому охолонути. Потім посипаємо зверху цукровою пудрою, нарізаємо шматочками і подаємо на стіл.
Приємного апетиту!
Бісквітна шарлотка Пиріг з абрикосами в духовці Шарлотка Шарлотка без яблук